Arcjóga – az arcfiatalítás művészete

Arcjóga – az arcfiatalítás művészete

Az öregedés természetes folyamat, és a ráncok és petyhüdtség a korral járhatnak. Azonban a megfelelő gondoskodással és a megfelelő technikákkal ezeket a folyamatokat lassíthatjuk. Az arcjóga egy olyan módszer, amely természetes és nem invazív módon támogathatja ezt a folyamatot.

Az önbizalom és a gyerekkor – van-e közöttük kapcsolat?

Az önbizalom és a gyerekkor – van-e közöttük kapcsolat?

Ideális esetben az önbizalom már gyerekkorban elsajátítható, megszerezhető. Sajnos azonban nem minden szülő rendelkezik azzal a bölcsességgel, mely segítene abban a gyerekeknek, hogy korai életkorban megszerezzék az önbizalom alapjait. Pláne akkor, ha a szülő maga is önbizalom hiányos. Akkor hogyan is taníthatná meg gyermeknek a magabiztosságot? A gyermek hogyan is lehetne képes megtanulni, példát véve a szülőről a magabiztos viselkedést, hozzáállást, kommunikációt?

Mi is az az önbizalom?

Mi is az az önbizalom?

Az önbizalom egy olyan képesség, amelynek következtében az egyén pozitívan áll saját magához, hisz magában és a képességeiben és pozitív módon gondol a saját értékességére és személyiségére. A magabiztos emberek hiszik, hogy elég értékesek a világ számára, nem hasonlítgatják magukat másokhoz és képesek tiszteletben tartani és elfogadni mások értékességét, képesek tiszteletben tartani mások érzéseit, vágyait, szükségleteit, oly módon, hogy magukat nem szorítják közben a háttérbe.

Magasra tett mérce

Magasra tett mérce

Sok szülő túl magasra teszi a mércét gyermekével kapcsolatban, és túl magasak az elvárásai a gyerekkel szemben. Hagyni kell a gyereket hibázni is, de csak a korának és képességeinek megfelelő feladatok és viselkedés kapcsán!

Hagyd hibázni a gyereket!

Hagyd hibázni a gyereket!

Tudjuk jól, a döntéseink, következményekkel járnak. Minden döntésünknek, tettünknek, a kimondott szavainknak következményei vannak. Mi, felnőttek, ezzel már tisztában vagyunk. De vajon a gyermekeink is?

A szavak ereje

A szavak ereje

Mi szülők, hajlamosak vagyunk, túl sokat beszélni a gyerekek előtt, túl sokat minősíteni, túl sokat címkézni. Ezzel pedig akarva-akaratlanul, befolyásoljuk a gyermek gondolkodását és viszonyát a környezetével.

Vajon te következetes szülő vagy?

Vajon te következetes szülő vagy?

Sokszor olvashattad, hallhattad már, hogy szülőként, az egyik (ha nem a legfontosabb), hogy légy következetes. Az egyik legnagyobb hibát, azonban én pont abban látom, hogy ez nagyon sok szülőnek egész egyszerűen, nem megy.

A távolságtartó szülő

A távolságtartó szülő

A távolságtartó szülő a gyermek érzelmeit elbagatellizálja, nem tartja fontosnak. Azt szeretné, hogy a gyermek negatív érzelmei, helytelen viselkedése a lehető leghamarabb szűnjenek meg.

A legjobb online vállalkozási ötletek

A legjobb online vállalkozási ötletek

Sokan szeretnének otthonról dolgozni, ehhez pedig az egyik legegyszerűbb megoldás az online vállalkozás indítása . Egy laptoppal vagy számítógéppel és internetes hozzáféréssel ma már az ország vagy a világ bármely pontján indíthatsz és működtethetsz sikeresen egy vállalkozást. Ehhez pedig elengedhetetlenek a jó online vállalkozási ötletek.

7 tipp, hogyan növeld az önbizalmad

7 tipp, hogyan növeld az önbizalmad

Magabiztosnak lenni csodálatos dolog! Ez nem kérdéses! És tanulható, fejleszthető is! Mit jelent az önbizalom, a magabiztosság? Bár tisztában vagy a félelmeiddel, de tudod kezelni őket. Tisztában vagy az előnyeiddel és hátrányaiddal is, és képes vagy ennek megfelelő...